Kun kaverisuhde ei ole enää hyväksi

Vaikka elän tällä hetkellä onnellista ja oman näköistä elämää, niin sisältyy siihen edelleen vaikeiden asioiden käsittelyä. Ihmissuhteet: niin töissä kuin vapaalla aiheuttaa edelleen ajoittain melkoista kamppailua. Työajalla tapahtuvat ihmissuhde-kamppailut ovat luku erikseen. Ystävyyssuhteissa tapahtuvat kamppailut ovat asioita, joihin voin vaikuttaa.
Ystävyyshän on vuorovaikutusta, kemioiden ja energian värähtelyjen synkroniaa. Jos ei värähtelyt mene samaan tahtiin niin kyllä kai silloin on paha olla toisen seurassa ja toinen syö toisen energiat. Olisiko vanha sanonta paikallaan: parempi pyy pivossa kuin kymmenen oksalla. Eli yksi hyvä saman kemian omaava ystävä on parempi kuin kymmenen huonon kemian omaavaa.

Itselläni on yksi kaveri, jonka kanssa yhteydenpito tuntuu täysin omien energioiden hukkaanheittämiseltä. Olen yrittänyt vetää rajoja suhteellemme: olen ollut tavoitettavissa vain silloin kuin se minusta tuntuu hyvälle, olen pyrkinyt selittämään rehellisesti tarpeestani viettää aikaa itsekseni. Silti kerta toisensa jälkeen tapaamisen tai yhteyksissä olon jälkeen ovat omat energiat alhaalla, olo tympääntynyt tai loukkaantunut. Minua myös pelottaa jättää tämä kaverisuhde elämästäni pois, sillä minun kaveripiiri on jo ennestään pieni. Mutta kyllä minä selviän. Toisaalta viihdyn niin kovin hyvin myös yksikseni.

Tilanteeseen on kuitenkin yksinkertainen ratkaisu. Vietä aikaasi niiden ihmisten seurassa, jotka hyväksyvät sinut sellaisena kuin sinä olet ja joiden seurasta voit myös saada jotain hyvää. Ei tarvitse olla kaverin kanssa samanlainen, mutta jos ei puolin tai toisin voi hyväksyä ja kunnioittaa toisen tapoja ja ajatuksia, niin parempi hakeutua seuraan, jossa itsellä on hyvä olla.

Olkoon tavoitteena pitää omaa hyvinvointia tärkeämpänä ja raivata yksityiselämästäni pois ne ihmiset, jotka eivät minun hyvinvointia, ystävyyttä ja energioitani arvosta. Ole yhteydessä vielä vähän vähemmän kaverisi kanssa, joka ei sinua arvosta, niin oma elämäsi helpottuu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *